19 feb. 2012

Cine suntem noi, adventistii


Adventiștii din Romania au un motiv suplimentar de mândrie. De la apariția filmului documentar "Adventistii", avem cu ce să arătăm celorlalți cine suntem cu adevărat. Argumentul e cu atât mai puternic deoarece materialul a fost realizat de un neadventist. Uităm un lucru : nu este vorba despre noi.
Atunci când despre biserica adventistă din vest, fie că era vorba despre vestul apropiat sau cel îndepărtat, se colportau știri ce păreau să certifice apostazia acestora, știam imediat a ne delimita de ei. Noi eram cei conservatori, cei corecti, ultima oază de normalitate, poate chiar rămășița. Răsuflam ușurați că toată mizeria morală îi caracteriza pe ei în timp ce noi încă mai reușeam să păstrăm curat stindardul Evanghelei.
           Acum, a apărut un documentar favorabil despre ei și credem că este vorba despre noi. L-am multiplicat și i-am incurajat pe toți sa-l vadă pentru a pricepe lumea cine suntem cu adevarat. Insă, dacă am stiut să nu ne asociem cu ei atunci când sufereau un deficit de imagine poate c-ar trebui nici să nu ne atribuim noua meritele ce li se cuvin lor. Să-i felicităm și să așteptăm în liniște să devenim la rândul nostru subiectul unui documentar elogiativ. Dar, până atunci e nevoie de un motiv ca cineva să vrea să facă așa ceva.


Filmul AICI

3 comentarii:

Anonim spunea...

:) corec

Anonim spunea...

t

Anonim spunea...

Nu e rău să te mândrești cu el atâta timp cât împărtășești viziunile celor prezentați în documentar - dieta vegetariana, etc - la care noi, adventistii ăștia neapostaziați din Romania nu stăm prea bine...ca să nu zic prost!